26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Окончательные выводы «Батьківщини» по будущим выборам: по Януковичу вновь тюрьма плачет

Пресс-служба «Батьківщини» распространила сегодня следующее заявление:


Влада провела виборчу кампанію так, що не залишила сумнівів у нечесності, недемократичності виборів 31 жовтня

Заява «Батьківщини»

Після отримання з багатьох регіонів - зокрема, з Харкова, Івано-Франківська, Хмельницького, Одещини - повідомлень про виявлення великих партій фальшивих бюлетенів, партія «Батьківщина» провела по всій Україні перевірку дотримання чинного законодавства при виготовленні цих документів.

В результаті встановлено шокуючий факт, який не дозволяє говорити про будь-яку легітимність проведення виборів 31 жовтня. Бюлетені надруковано в 487 друкарнях. Лише 30 з них заявили, що мають ліцензію на виготовлення документів суворої звітності, якими, згідно чинного законодавства, є виборчі бюлетені. Однак сайт Міністерства фінансів підтверджує наявність таких ліцензій лише у 4 друкарень, що становить менше 1% від загальної кількості друкарень, що виготовляють документи. З цього випливає, що практично всі бюлетені виготовлені з порушенням закону, без належного контролю, без жорсткої фіксації їхньої кількості. Це значить, що вони не можуть бути використані для голосування.

Зрозуміло, що грубі порушення при друці бюлетенів є одним із елементів тотальної фальсифікації виборів, запланованої режимом Януковича. В цілому кампанія по виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, розпочата з ухвалення антидемократичного закону про вибори, виписаного під потреби винятково Партії регіонів, завершується грубим порушенням прав мільйонів громадян обирати представників тієї політичної сили, якій вони симпатизують.

Сьогодні, коли до голосування залишаються вже лічені години, прибічники найбільшої опозиційної партії “Батьківщина” позбавлені можливості підтримати її у низці регіонів, де, всупереч Конституції та законам України, контрольовані владою виборчі комісії не зареєстрували осередки “Батьківщини” як суб’єктів виборчого процесу.

Це, зокрема, стосується виборів до Львівської обласної та міської рад, Луганської міської ради, Тернопільської міської ради, Олександрійської міської та Новоархангельської районної рад Кіровоградської області, Київської обласної ради. Влада так само заблокувала участь партії «Батьківщина» у виборах у восьми районах та шести містах на Київщині: до Богуславської, Бориспільської, Вишгородської, Києво-Святошинської, Обухівської, Ставищенської, Фастівської та Яготинської райрад та міських рад Борисполя, Броварів, Обухова, Переяслава-Хмельницького, Ржищева, Фастова.

На виборах до більшості зазначених вище рад зареєстровані списки від фальшивих організацій “Батьківщини”, створених за безпосередньої участі влади в особі адміністрації президента, міністерства юстиції та міністерства внутрішніх справ з їхніми відповідними регіональними управліннями, а також підконтрольної Януковичу судової системи. Подекуди відмова зареєструвати справжні списки справжньої «Батьківщини» мала місце, незважаючи навіть на рішення судів на нашу користь.

Спроби зірвати участь “Батьківщини” у виборах також мали місце у Криму, на Івано-Франківщині, Полтавщині та Черкащині.

Для здійснення таких грубих порушень виборчого законодавства влада вдалася до непропорційного формування територіальних та дільничних виборчих комісій. В понад три тисячі дільничних комісій представники «Батьківщини», всупереч закону, не включені взагалі! Так само вони відсутні у половині дільничних виборчих комісій Київської області, у 492 з 1228 дільничних виборчих комісій Криму, 323 з 1425 комісій у Луганській області, 473 з 2444 комісій в Донецькій області. Рекорд влада поставила у місті Донецьку: до складу 420 дільничних комісій обласного центру Донеччини не включено жодного представника від «Батьківщини»!

В той же час представники провладних партій мають абсолютну перевагу в комісіях на всіх рівнях. Про жодне паритетне представництво влади і опозиції у виборчих комісіях на цих виборах не може бути і мови, а повне домінування провладних політичних сил у складі та керівництві комісій і є головною умовою для фальсифікації результатів голосування.

Разом з тим всі учасники цих виборів розколені на дві категорії - Партія регіонів і всі інші. Про зловживання влади заявляють не лише опозиційні партії, але й члени парламентської більшості, учасники коаліції «За Януковича та його беззаконня»: “Сильна Україна” Тігіпка, Народна партія Литвина, Комуністична та Соціалістична партія. Втім, їхні скарги не знімають з них відповідальності за недемократичні та сфальшовані вибори, принаймні за створення законодавчої бази для узаконеного беззаконня.

Наші остаточні висновки по кампанії є такі

Влада на фоні падіння довіри до політики Януковича й неможливості перемогти на виборах неухильно дотримується курсу на фальсифікацію місцевих виборів, працюючи за хрестоматійним правилом Сталіна – „не важливо як голосують, важливо як рахують голоси”.

Політична та кримінальна відповідальність за фальсифікацію виборів лежить персонально на Януковичі. Він – замовник фальсифікації та головний контролер за її належним виконанням. У Януковича був час спростувати цей факт, але він – людина, паталогічно нездатна до чесних виборів. За свою тривалу політичну кар’єру, яка почалася з його призначення губернатором Донеччини в 1997 році, він не провів жодної чесної кампанії і послідовно фальсифікував всі вибори, які траплялися на його життєвому шляху – починаючи з президентських 1999 та завершуючи президентськими й місцевими виборами 2010 року.

Є всі підстави стверджувати: місцеві вибори 31 жовтня є недемократичними, такими, що не відповідають європейським стандартам чесних, вільних та прозорих виборів. „Результат” Партії регіонів, який ще вчора доведений до всіх губернаторів, мерів та глав райдержадміністрацій та керівників виборчих комісій, а завтра буде переписаний у фальшиві протоколи, не матиме нічого спільного з реальним волевиявленням громадян України. Такі «вибори» не можуть бути визнані ані в Україні, ані поза її межами.

Фальсифікація виборів є порушенням прав не партії „Батьківщина” та інших партій, а мільйонів громадян України, яких Янукович позбавив права голосу, права вільно обирати собі владу.

Ми тим не менш закликаємо виборців брати активну участь у виборах 31 жовтня, бо бюлетенем кожного громадянина, який не прийде на дільницю, люди Януковича „проголосують” за Партію регіонів, і відтак низька явка буде на руку фальсифікаторам.

Ми закликаємо захищати своє право на вільний вибір, викривати фальсифікаторів, а про порушення повідомляти на гарячу безкоштовну лінію 0-800-50-40-40.


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

29 Октября 2010 15:29


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: