26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

ЮБИЛЕЙНОЕ

Леонида Кучму – в президенты с Шевченковской премией!

Завтра, 10 июля, исполняется ровно десять лет со дня первого избрания Леонида Кучмы президентом Украины – событие, не отметить которое просто невозможно. И есть некий тантрический символ в том, что именно накануне знаменательно даты, пока другие партии и сам Леонид Данилович только готовятся выдвинуть или самовыдвинуться, Общественно-аналитическое движение «Группа граждан» провело свой съезд и обращается к главе Центризбиркома Сергею Кивалову с просьбой зарегистрировать Л. Д. Кучму кандидатом в президенты от «ГГ».


Просьба считать это открытое письмо официальным обращением:

«Голові Центральної виборчої комісії Ківалову С.В.

Шановний п. Ківалов!

Громадсько-аналітичний рух «Группа граждан» просить Вас дозволити реєстрацію громадянина Кучми Леоніда Даниловича як кандидата на посаду президента України від нашої організації, яка ухвалила висунути його на своїх зборах від 8.08.2004 (протокол буде надано на вимогу).

На жаль, порядок висунення «Группой граждан» Кучми Л.Д. за цілою низкою пунктів не передбачений чинним законодавством.

Зокрема, наша організація не є політичною партією, якій, відповідно до чинного законодавства, надано право висувати свого кандидата на посаду Президента. З іншого боку, СДПУ(о), яка висувала Кучму Л.Д. на минулих виборах, також мало хто в Україні вважає за партію.

По-друге, ми не отримали офіційної згоди Кучми Л.Д. на його участь у передвиборній кампанії. Проте, як відомо, це великого значення не має, адже на перший президентський термін його також тягли проти його волі. Та й, зрештою, в даному разі значно більшу вагу має згода не Кучми Л.Д., а Конституційного суду України, який, як Вам відомо, вже давно і на все погодився.

По-третє, «Группа граждан» на сьогодні не має ніякої можливості сплатити грошову заставу за участь кандидата в розмірі, передбаченому чинним законодавством. Ні в нас, а ні в Кучми Л.Д., на жаль, немає таких щирих друзів-депутатів, як у Ющенка В.А., чи таких відданих фанатів, як у Вітренко Н.М., і тим паче такої податкової декларації, як у Ржавського О.Н.. Проте, гадаємо, що з приватизацією ще пари стратегічних свічних заводиків це дрібне питання швидко вирішиться.

Далі. Особисто заповнена кандидатом анкета, передбачена ст. 51 Закону «Про вибори президента України», має лежати в Вашій комісії ще з 1999 р., якщо, звісно, вона не промокла, коли Ви за допомогою церкви і кропила виганяли з ЦВК дух Михайла Рябця.

Автобіографія кандидата є відкритим джерелом, яке знову ж таки має лежати в Вашому кабінеті під портретом кандидата. Віддрукована в Російській Федерації великим накладом, російською мовою, коштує дорого, продається погано. Офіційна назва «Україна – не Росія».

Фотографія кандидата, як зазначено вище, має висіти в вашому кабінеті над автобіографією кандидата.

Передвиборна програма. А воно Вам треба?

Проаналізувавши всі ці розбіжності з офіційним порядком подання кандидатури до участі в президентських виборів, Ви, як дипломований юрист із досвідом сумісництва, легко дійдете висновку, що підстав зареєструвати кандидата Кучму Л.Д. немає. Проте, оскільки йдеться про кандидата, якому в нашій державі роблять винятки всі і всюди, гадаємо, що ці дрібниці Ви відкинете як такі, що не впливають на перебіг та результати волевиявлення народу, та посприяєте реєстрації Вашими підлеглими Кучми Л.Д. як кандидата від Громадсько-аналітичного руху «Группа граждан».

09 липня 2004»

Если по какой-либо нам неведомой причине г-н Кивалов откажется услышать глас вопиющего народа, то нашему кандидату Леониду Кучме придется констатировать, что графа Монте-Кристо из него не вышло, а нам – срочно переквалифицировать подопечного в управдомы от литературы. Как говорили когда-то гусары в КВН, «хоть кота пивом обольем».

Оценивая вклад книги гражданина Леонида Кучмы «Украина – не Россия» в развитие историософии, культурологии и простой человеческой смекалки в государстве Украина, Общественно-аналитическое движение «Группа граждан» на правах своеобразного творческого союза так же решило выдвинуть творение писателя на соискание Национальной премии им. Тараса Шевченко в области литературы.

Как определяет Положение о премии, «Національною премією відзначаються найвидатніші твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, які є вершинним духовним надбанням українського народу, утверджують Шевченківські гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість та самобутність і стали видатною подією в літературному та мистецькому житті України».

Все это, как мы знаем, в креативе Леонида Кучмы присутствует. Не нужно даже открывать саму книгу, чтобы понять, что «свідомість та самобутність» - это не просто главная, но и единственная оригинальная (с поправкой на личность автора) идея произведения. Шевченковские гуманистические идеалы – само собой: «кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями», - писал Тарас. Историческая память – Леонида Даниловича и без книги долго не забудут. Выдающимся событием «Украина не Россия» однозначно стала: Кучма и книга – это что-то! А что касается «вершинного духовного надбання», то это, сами понимаете, дело субъективное, а членов Комитета по премии назначает президент.

Кто-то может возразить, что «Украина – не Россия» - хит прошлого года, а не нынешнего и тем более не следующего. Однако «Группу граждан» не проведешь: во все том же «Положении» указано, что номинируемое произведение должна быть создано в течение последних 5 лет (вполне президентский срок). Тем более что настоящие шедевры, как известно, не стареют и не горят.

Так что высшая искусствоведческая награда страны однозначно нашла своего героя. В конце концов, когда же, если не теперь? Единственная проблема – творения «мытцив» Комитет по Шевченковской премии принимает с 1 августа по 1 ноября, соответственно, первый тур их обсуждения начнется уже после первого тура президентских выборов. И есть подозрения, что если нашего кандидата не зарегистрирует ЦИК, то с премией он тоже пролетает. Так что, Леонид Данилович, видите, какое дело – тут либо все, либо ничего!

Впрочем, порядок принятия работ определяется указом самого Кучмы, так что все зависит от самого номинанта. В конце концов, хватит и одной поправки: «лауреатом за 2005 г. является…».


"Группа граждан"

Версия для печати  Версия для печати

09 Июля 2004 16:20




 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (160)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: