03 сентября


21:15

СБУ знову прийшла на «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Служба безпеки України у вівторок прибула на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» для огляду об'єктів коксохімічного виробництва у рамках розслідування кримінального провадження за статтею «екоцид», фахівців підприємства не допустили до участі в огляді, заявляють у ПАТ.

21:02

Рада направила до КС ще один законопроект Зеленського – про «допоміжні» органи Ради

Верховна Рада направила до Конституційного Суду законопроект №1028 «Про внесення зміни до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України)» та включила його до порядку денного сесії.

20:15

Нардепи просять КС дозволити карати себе за прогули та «кнопкодавство»

Парламент направив до Конституційного суду проект закону про додаткові підстави дострокового припинення повноважень народного депутата.

19:32

ВР направила до КС законопроект про зміни до Конституції щодо зменшення кількості нардепів та пропорційної системи виборів

Народні депутати України внесли до порядку денного сесії та направили до Конституційного Суду президентський законопроект про внесення змін до Основного закону щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради до 300 депутатів і запровадження лише пропорційної виборчої системи.

17:18

Законопроект про «законодавчу ініціативу народу» теж направили до КСУ

Парламент направив до Конституційного суду законопроект Зеленського «Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу)», який пропонує надати «народу» право вносити до Верховної Ради нові законодавчі пропозиції.

14:36

Рада направила до КСУ законопроект Зеленського щодо права Зеленського призначати та звільняти глав НАБУ і ДБР

Рада направила на розгляд до Конституційного суду України законопроект Зеленського «Про внесення змін до статті 106 Конституції України (щодо закріплення повноважень Президента України утворювати незалежні регуляторні органи, Національне антикорупційне бюро України, призначати на посади та звільняти з посад Директора Національного антикорупційного бюро України і Директора Державного бюро розслідувань)».

13:38

Суд продовжив арешт свідка у справі MH17, обміну якого ніби хотіла Росія

Суд продовжив арешт колишнього «начальника ППО «Слов'янської бригади самопроголошеної «Донецької народної республіки» Володимира Цемаха – свідка у справі катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі.

13:22

Законопроект Зеленського про скасування адвокатської монополії відправлено до Конституційного суду

Верховна Рада направила до Конституційного суду України законопроект Зеленського №1013 «Про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії)».

11:54

Рада підтримала проект Порошенка: з нардепів знято недоторканність

За проект закону № 7203 «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)» проголосувала конституційна більшість парламенту – 373 депутатів.

08:40

Доба ОСС: наші військові знов зазнали втрат

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.