26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Оппозиция теперь может заняться пересчетом бюллетеней-протоколов: видеозаписи виборов-2012 уничтожены

Информацию об этом с исчерпывающими пояснениями любезно предоставил «Обкому» Отдел по связям со СМИ Секретариата Центризбикрома:


«15 ЛИСТОПАДА ЦВК ЗГІДНО З ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ ЗДІЙСНИТЬ ЗНИЩЕННЯ МАТЕРІАЛІВ ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ, СТВОРЕНИХ ПІД ЧАС ЧЕРГОВИХ ВИБОРІВ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ 2012 РОКУ

13 листопада виповнився рік відтоді, як Центральна виборча комісія офіційно оприлюднила результати чергових виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року. Як відомо, на відміну від усіх попередніх, ці вибори проводилися з використанням системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення для спостереження за організацією проведення голосування та підрахунку голосів на звичайних виборчих дільницях у день голосування згідно із Законом України «Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року».

Відповідно до частини третьої статті 6 згаданого Закону інформація, створена з використанням системи відеоспостереження, зберігається Центральною виборчою комісією протягом одного року з дня офіційного оприлюднення результатів виборів народних депутатів України, після чого підлягає знищенню.

Таким чином, з 14 листопада Комісія позбавлена законних підстав для забезпечення подальшого зберігання вказаної інформації. Продовження такого зберігання стало б порушенням закону. Виходячи з цього, на виконання відповідного припису Закону України «Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року» ЦВК 8 листопада 2013 року прийняла постанову № 316 «Про знищення інформації, створеної з використанням системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року». Ця постанова була підтримана усіма членами Комісії одноголосно.

Також варто звернути увагу, що подальше зберігання матеріалів відеоспостереження унеможливлюється й іншими обставинами.

Так, зберігання зазначених матеріалів забезпечується не самою Центральною виборчою комісією, а ПрАТ «Сітронікс інформаційні технології Україна» на підставі відповідного договору, укладеного влітку 2012 року. Договірні зобов’язання цього товариства перед Комісією щодо зберігання інформації, створеної з використанням системи відеоспостереження, завершуються 15 листопада 2013 року.

Продовження дії відповідного договору також не є можливим, оскільки бюджетні призначення для фінансування подальшого зберігання відеоінформації Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» Комісії не встановлено. Відтак, подальше фінансування відповідних послуг могло б у майбутньому трактуватися контролюючими органами як нецільове використання бюджетних коштів.

Поділяючи позицію щодо доцільності продовження терміну подальшого зберігання матеріалів відеоспостереження, Центральна виборча комісія неодноразово наголошувала на цьому протягом року, що минув. Про це члени Комісії систематично інформували громадськість, беручи участь у засіданнях профільних комітетів Верховної Ради України, різноманітних круглих столах та спілкуючись з представниками засобів масової інформації.

Але позитивне вирішення цього питання стало б можливим лише у разі вчасного внесення відповідних змін до чинного закону або прийняття нового законодавчого акту. При цьому, як відомо, Центральна виборча комісія не є суб’єктом права законодавчої ініціативи. А відтак, не мала і не має можливості в установленому порядку ініціювати зміни законодавства, в тому числі і в частині продовження терміну подальшого зберігання матеріалів відеоспостереження.

За рік, що минув після оприлюднення результатів чергових виборів народних депутатів України 2012 року, тільки у листопаді 2013 року у Верховній Раді України з цього приводу був зареєстрований законопроект, який передбачає продовження терміну зберігання інформації, створеної з використанням системи відеоспостереження, з одного до п’яти років. Центральна виборча комісія висловлює жаль з приводу того, що ця законодавча ініціатива, враховуючи час її оформлення, апріорі не могла вирішити питання продовження строку зберігання матеріалів відеоспостереження. Відтак, Комісія змушена констатувати, що юридичні підстави для подальшого зберігання відеоматеріалів на сьогоднішній день відсутні.

Одночасно Центральна виборча комісія сподівається, що, у разі ухвалення нового закону щодо застосування системи відеоспостереження при проведенні майбутніх виборів, таким законом обов’язково буде передбачено і зберігання відповідних відеоматеріалів упродовж п’ятирічного строку зберігання виборчої документації.

Комісія також висловлює вдячність усім політичним силам та окремим народним депутатам України за розуміння її позиції, небайдужість до проблеми продовження строку зберігання інформації, створеної з використанням системи відеоспостереження у 2012 році, та намагання вирішити це питання позитивно.

Для довідки: Станом на 14 листопада 2013 року до Центральної виборчої комісії надійшло 39 звернень з проханням надати інформацію, отриману з використанням системи відеоспостереження на дільницях під час чергових виборів. Серед них: 2 запити від політичних партій – суб’єктів виборчого процесу, 26 – від кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих у мажоритарних округах, 3 – від правоохоронних органів, 3 – від судів, 2 – від народних депутатів України, по 1 – від депутата місцевої ради, фізичної особи та голови ОВК одномандатного виборчого округу № 108 (Луганська область). Усі ці запити були розглянуті в установленому порядку».


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

15 Ноября 2013 09:50


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: