26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Богатырева разъяснила народу, что о Тимошенко надо думать очень плохо

Приводим текст заявления Секретаря Совета национальной безопасности и обороны Украины Раисы Богатыревой, распространенный пресс-службой ведомства:


«Заява Секретаря РНБО України

Світова економічна криза мобілізувала національні уряди для проведення швидких і ефективних антикризових заходів. Ухвалені ними антикризові програми вже дали перші оптимістичні результати – відновлюється кредитна функція банківської системи, фінансових інститутів, зупиняється економічний спад. На жаль, досвідом у подоланні кризових небезпек не може похвалитися український Уряд. Його керівник саме в момент розпалу світової фінансово-економічної кризи несподівано заявила, що Україну глобальна криза обійде. Це була не перша неправда. Але вона має найбільш трагічні наслідки для громадян – Україна перебуває у найглибшій фінансово-економічній, банківській, політичній і соціальній кризі серед країн світу. Поряд з цим, Урядом, який ритуально заявляє про свою більшість в парламенті, не тільки не розроблена антикризова програма, але й жоден з реальних антикризових законів не прийнятий. Більше того, в Уряду немає жодної системної ідеї, плану з управління національною фінансово-економічною кризою. Саме ця обставина засвідчує повну втрату Урядом функцій з консолідації нарощування зусиль щодо забезпечення національних інтересів.

Відповідно до Конституції, РНБОУ координує і контролює діяльність Уряду та всієї системи виконавчої влади. Саме в цей момент усі розвинуті країни посилюють роль і функції радбезів як антикризових центрів формування рішень для урядів. Така модернізація інститутів при найбільш стабільному центрі влади – Президентові, дає шанс на надзвичайну і динамічну мобілізацію всіх органів державної влади, суспільства на пошуки інструментів зупинення галопуючої кризи, яка за латиноамериканським сценарієм провокує дефолт.

Рада національної безпеки і оборони України на своєму засіданні 10 лютого переконливо довела, що ахіллесовою п’ятою Уряду є енергетична безпека, яка сьогодні його політиками віддана на заклання в боротьбі за посаду президента. Підписані в Москві газові угоди несуть великі ризики для національної економіки і мають всі об’єктивні чинники ще більше посилити рецесію, девальвацію гривні. В цьому плані пошуки грошей за межами країни для фінансування роздутого дефіциту державного бюджету є неминучими. Але спроби отримати Урядом кредит під геополітичними умовами, неприйнятними для народу України, може призвести до фактору «тихої колонізації».

В цей час, як ніколи, дії Уряду мають бути прозорими, чесними і зрозумілими для суспільства. Будь-яка політична маніпуляція, чи брехня від членів Кабінету Міністрів підриває базу не тільки довіри, але й демократії. Будь-який відступ від Конституції і закону засвідчує втрату єдиного і прийнятого суспільством способу національної стабільності. Особливо небезпечно, коли це є прямою політикою умислу дій вищих державних посадовців.

Дивує і стає небезпечним той факт, що Уряд замість, нехай важкого, але вкрай потрібного діалогу про консолідацію зусиль з Президентом, силами членів Уряду та коаліції, розгорнув брудну та нечесну боротьбу проти всіх незгодних з його згубною для України політикою, критикою його непрозорих і непрофесійних дій. Залежні від Уряду та його бізнесових кіл засоби масової інформації все частіше і частіше влаштовують «полювання на відьом», розповсюджують недостовірну інформацію, що дезорієнтує суспільство і завдає серйозної шкоди державі. Намагання підірвати довіру до діяльності конституційного органу – Ради національної безпеки і оборони України, який забезпечує національну безпеку та оборону України шляхом координації і контролю за діяльністю Уряду, є черговою спробою політтехнологів Уряду дестабілізувати ситуацію в країні, люмпенізувати політику та будь-якою ціною уникнути відповідальності за власні прорахунки.

Український народ, як ніколи, зараз має зрозуміти, що Уряд, нарощуючи політичні конфлікти, протистояння, проводячи закриту політику ухвалення рішень, дискредитації незгодних з його діями, повністю перекладає всю відповідальність за стабільність державного розвитку і антикризові заходи на простих українців. В будь-якому випадку постійне ведення піар-воєн вищими посадовцями під час виконання ними своїх прямих конституційних обов’язків є свідченням їх безпорадності діяти в складних умовах рішуче і професійно.

Уряду залишається все менше легальних шансів застосувати антикризові програми. Тому він, виходячи з його політики, готовий все частіше йти на небезпечні для суверенітету і стратегічного курсу України невигідні умови і пропозиції. Команда Уряду, що очевидно, вже погано прораховує і оцінює всі ризики пов’язані із розвитком сценарію багаторівневої фінансово-економічно, соціально-політичної кризи в Україні. Загрозою є те, що він, під приводом гучних заяв, тиражуванням неправди, приховує ці ризики від суспільства. Доказом цього і є спроби шукати винних, висувати звинувачення всім, хто не мовчить, дискредитувати тих, хто ще не втратив віри у відродження стабільності і розбудови сильної української європейської держави.

РНБО на чолі з Президентом України Віктором Ющенком є для Уряду найбільш оптимальним і ефективним антикризовим майданчиком, який, єдино, може забезпечити консенсус в протистоянні Великій Українській Кризі. Для цього Уряду потрібно відмовитись думати і працювати на вибори президента України, а думати про наступні покоління.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Р. Богатирьова»


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

18 Февраля 2009 15:40


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: