26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Заму Генпрокурора инкриминируют частную цирюльню в здании ГПУ, квартиры в Киеве и проникновение в семью Ющенко

В «Обком» поступило «открытое письмо» во все возможные инстанции относительно заместителя Генерального прокурора Украины Татьяны Корняковой.


Приводим текст письма полностью:

Президенту України Ющенку В.А.

Генеральному Прокурору України Медведьку О.І.

Міністру юстиції України Головатому С.П.

Міністру внутрішніх справ України Луценку Ю.В.

Голові Служби Безпеки України Дріжчаному І.В.

Голові Ради національної безпеки Горбуліну В.П.

Голові Верховної ради Морозу О.О.

Волок Ганни Василівни,

м. Дніпропетровськ,

пров. Штабний, буд.1, кв. 83

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Я звертаюсь до вас від імені прокурорських працівників, які вкрай стурбовані тією ситуацією, що склалася в системі органів прокуратури. Складається таке враження, що всі ваші зусилля щодо боротьби з корупцією абсолютно не торкнулись цієї структури. Я б могла змовчати про це, якби не віддала органам прокуратури близько тридцяти років свого життя, працюючи начальником відділу нагляду за додержанням та застосуванням законів прокуратури Дніпропетровської області – області , яка є домінантною не тільки в економічному, але й політичному житті держави. І тому не можу змиритися з тим, що на сьогоднішній день колегія Генеральної прокуратури України складається зі штатних працівників – захисників кланових угруповань України. А саме: заступник Генерального прокурора України Корнякова Т.В. - клан Л. Кучма та В. Пінчук. Зараз через окремих знайомих, у сім’ї яких їй вдалося увійти, шляхом обману та фальшивої відданості Корнякова намагається проникнути у оточення Ющенка, чим і хизується в Дніпропетровську з метою показати в певних колах свою значущість і зараз. Раніше Корнякова прикривала свої дії ім’ям Кучми. Зараз вона активно росповсюджує інформацію про дружбу уже з родиною Президента через сім’ю Зваричів. Дуже не хочеться в це вірити.

Повідомляючи тільки деякі факти її діяльності, прошу вашого негайного втручання в те свавiлля, котре творить Корнякова в системі органів прокуратури. Нижченаведені факти відомі всій Україні і знайшли своє підтвердження, в тому числі відносно тих посадових осіб , яких я вказую в своєму зверненні. Але завдяки круговій поруці та величезним хабарям цi факти залишаються без належного реагування та дозволяють творити беззаконня. Завчасно прошу не направляти цього листа кланово-корумпованiй частинi керівництва ГПУ.

1. Насамперед, Т.В. Корнякова не має юридичної освіти. У зв’язку з цим вона не має права підпису документів від імені прокурора чи то слідчого будь-якого рівня, як того вимагає Конституція України, Закон України „Про прокуратуру” та Кримінально-процесуальний кодекс. Проте Т.Корнякова не тільки обіймає посаду заступника Генерального прокурора України, а й „спромоглася” стати кандидатом юридичних наук.

2. Протягом 10 років Корнякова Т.В. незаконно отримує надбавки за класні чини в органах прокуратури та за вислугу років. Це - факт розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, тобто – скоєння злочину. Так, 14.01.1992р. Корнякова призначена старшим інструктором відділу кадрів прокуратури Днепропетровської області, а у грудні того ж року стає помічником районного прокурору Ленінського району м. Днепропетровська. Ворсінов Г.Т. призначив її на посаду помічника прокурора без юридичної освіти, тоді як Закон „Про прокуратуру” жорстко вимагає її наявність. На момент призначення Корнякова не тільки не сдала жодного екзамену чи заліку, але й не прослухала ні однієї лекції. За законом, навіть за наявності відповідного диплома, прокурорський працівник у перший рік роботи може бути призначений тільки стажистом. Вже у листопаді 1994р. Корняковій присвоєне звання юристу 2-го класу, в жовтні 1995р. – юрист 1-го класу та молодший радник юстиції, через сім місяців (у червні 1996р.) – радник юстиції, через чотри місяці (в жовтні 1996р.) – старший радник юстиції, в серпні 2002р. – державний радник юстиції 3 класу. Це - брутальне порушення законодавста України. Адже згідно закону України „Про прокуратуру” класні чини надаються в залежності від займаних посад та стажу роботи. Крім того, Положення про класні чини працівників органів прокуратури передбчає терміни перебування в класних чинах: юрист 3-го класу – 2 роки, юрист 2-го класу – 2 роки, юрист 1-го класу – 3 роки, молодший радник юстиції – 3 роки, радник юстиції – 4 роки, старший радник юстиції – 4 роки.

Корняковій Т.В. у квітні 2001р. незаконно присвоєне звання „Почесний працівник органів прокуратури”. Згідно з ст. 2 Положення про нагрудний знак „Почесний працівник органів прокуратури” цим знаком нагороджуються працівники, стаж роботи яких в органах прокуратури складає не менше, ніж 10 років. На момент отримання цієї відзнаки „стаж” роботи Корнякової Т.В. у прокуратурі складав 8 років та 4 місяці.

Досі за даним фактом не порушено кримінальну справу, а незаконно отримані гроші не повернуті державі. Більше того, незаконні виплати Корнякова одержує і зараз.

3. Перебуваючи з перевіркою бригади ГПУ в Криму, починаючи з 2002 р., Корнякова Т.В. в засобах масової інформації заявляла про шалену роботу в сфері порушень земельного законодавства. Але сотні гектарів землі, які виділені зятю Л. Кучми – В. Пінчуку, залишились поза перевіркою. Значна частина дитячого центру „Артек” належить Л. Кучмі, але Т.В. Корнякова це питання також цинічно кришує.

4. У стінах Генеральної прокуратури України заступник Генерального прокурора Корнякова Т.В. відкрила власний салон-перукарню під назвою „Краса”, забравши приміщення прокуратури, яке було передбачене для прийому громадян.

5. Не відповідає декларації про доходи вартість квартир, які придбала Корнякова Т.В.: в елітному будинку по вул. Володимирський 47/49, кв. 33 – для себе, та для своєї доньки в елітному будинку на бульварі Лесі Українки, б. 23, кв. 16.

6. Протягом 2001-2003рр. в справах по приватизації та реприватизації Генеральна Прокуратура та Дніпропетровська обласна прокуратура не бачили порушеннь на об’єктах, за якими стояла сім’я Л. Кучми, а Корнякова Т.В. всіляко сприяла цим процесам.

Саме з цієї причини після звільнення Васильєва Корнякову, вірну ставленницю клану Кучми, було повернуто на посаду заступника Генерального прокурора у грудні 2004р. Чому? Це було зроблено для прикриття злочинів сім’ї Кучми. Звідси відсутність прокурорського нагляду та захисту інтересів держави в сфері приватизації, і реальне кришування з боку Корнякової кланових злочинних інтересів. Ось вам і корупція.

Єдине, до чого спромоглася ГПУ, так це заявити позов щодо визнання недійсним договору купівлі–продажу державного пакету акцій Нікопольського заводу феросплавів. Але заявивши позов, головну вимогу щодо повернення державі контрольного пакету акцій так і не поставили. Тому тяганина по цьому заводу триває досі. Це що, непрофесіоналізм працівників апарату ГПУ, чи дуже важлива роль відповідального заступника генпрокурора Корнякової Т.В. в захисті інтересів клану В.Пінчука-Л.Кучми?

7. Яка роль Корнякової як заступника генерального прокурора - куратора у приватизації та виконанні інвестиційних зобов’язань корпорацією „Інтерпайп” по Дніпропетровському заводу ім. К. Лібкнехта, Нікопольському феросплавному, Нікопольському та Новомосковському трубному заводах, „Павлоградвугіллю”, „Укррудпрому”? Всі ці об’єкти знаходяться в Дніпропетровській області.

8. Сьогодні всі обурюються щодо масових порушеннь при продажі об’єктів державної власності. А де ж була Корнякова? Ще у 2000 роцi прокуратурою Дніпропетровської області були порушені кримінальні справи стосовно грубих порушень діючого законодавства відносно посадових осіб „Дніпровського металургійного комбінату”, „Дніпропетровського заводу ім. Петровського”, комбінату „Криворіжсталь”, об’єднання „Укррудпром” та інших. Але прокурором Дніпропетровської області В.Шубою та його першим заступником Т. Корняковою на всіх цих справах було поставлено хрест. З 2002 р. Т. Корнякова була заступником Генерального Прокурора України (поставлена Л. Кучмою, М. Азаровим та В. Пінчуком). Якою ж була її роль при вирiшеннi цих питань? Нульовою. Чому по комбінату „Криворіжсталь” позивачем виступав Фонд держмайна, а не Генпрокуратура в особі Корнякової, коли це її безпосередній обов’язок? А відповідь одна – комбінат належав В. Пінчуку, а Т. Корнякова посаджена ним в ГПУ, як добре підготовлений інформатор та служака. Така ж роль ГПУ і по „Павлоградвугіллю”, заводу ім. К. Лібкнехта та іншим. Недарма В. Пінчук в Дніпропетровську побудував будинок Т. Корняковій поруч з будинком своєї матері - С. Пінчук. Ось де корупція.

9. Клан Кучми добре віддячив Корняковій (правда, за рахунок держави). Всілякі винагороди, посади, звання отримувала не тільки Корнякова, а й її чоловік. Протягом одного року всупереч не тільки законодавству, але й здоровому глузду подружжю Корнякових надано три генеральских звання!!! Подружжю, яке заплямоване низкою скоєних злочинів, матеріали відносно яких лежать не один рік без руху. Уявіть, які серйозні злочини Кучми та Пінчука треба було покривати Корняковій, щоб отримати два генеральских звання протягом 11 місяців.

10. Т. Корнякова – автор багатьох гучних справ, які, тим не менше, до судового розгляду не дійшли. Порушуючи кримінальні справи або даючи відповідні вказівки своїм підлеглим, вона виконує небезкоштовні замовлення щодо знищення одних конкурентів іншими в сфері бізнесу, так звані „наїзди”. Не малим прибутком є і „налагоджене” закриття таких справ. Систему відпрацьовано.

Візьмемо хоча б один такий гучний факт. Скільки галасу підняла Корнякова у ЗМІ, заявивши, що затримання і арешт президента Української аграрної конфедерації Л. Козаченка є закономірним результатом його діяльності, і що за такі порушення він має отримати 8 років ув’язнення. Суд звільнив Л. Козаченка з під варти, але він втратив частину свого бізнесу. Прикро, але таких випадків навіть не десятки.

Після перевірки дотримання норм земельного та природоохоронного законодавства в Криму Корнякова заявила про порушення кримінальних справ щодо чиновників, які проводили продаж об’єктів, обходячи Фонд державного майна. Мова йшла про санаторії „Гурзуф”, „Пушкіно”, „Ай-Даніль”, „Форос” та інші. Проте жодна із справ суду так і не побачила.

11. Є люди, які при умові надання їм нашою Державою гарантії особистої безпеки готові свідчити, що Корнякова Т.В. разом з колишньою дружиною генерала СБУ Чернишова організувала бізнес з продажу українських безпритульних дітей за кордон. Доля цих дітей невідома.

12. Перевірити законність закриття кримінальних справ, порушених Корняковою, з 2000 року за матеріалами перевірок, проведених рядовими працівниками та похованими оборотнями в прокурорських мундирах, зокрема, Т.Корняковою, можуть навіть студенти юридичних ВУЗів. А зараз через ЗМІ вона розповідає про „жахи”, які ж сама і породила своєю бездіяльністю, а в багатьох випадках - „активною позицією”.

13. Давній сімейний інтерес. Чоловік Т.Корнякової був начальником підвідділу міліції на Дніпропетровському центральному колгоспному ринку „Озерка”. Коли розгорнулася бійка за цей ринок – Корнякова на передовій. Вона зараз же витребувала матеріали в Генеральну Прокуратуру України для порушення кримінальної справи, хоча „Озерку” продавало регіональне відділення Фонду держмайна, і рішення з цього питання повинна була приймати обласна прокуратура.

14. Досі залишеється непокараним чоловік Т.Корнякової, О.Корняков, який притягувався до кримінальної відповідальності за вимагання хабара, але прокурором Шевченківського району м. Київа Анісімовим справу було знищено. По цій справі також проходив працівник податкової, який в ході допиту викинувся з вікна прокуратури.

15. Чоловік Корнякової Т.В. звільнений з роботи з органів податкової адміністрації за незаконне відшкодування ПДВ на сумму 3.5 млн. гривень. Звільнення проведено з формуліровкою „за халатність”. Виникає питання, якою нормою КЗОТу передбачено звільнення за халатність? Чому О. Корнякова не притягнуто до кримінальної відповідальності. Чому відносно інших підприємців та податківців за аналогічні порушення законів порушені кримінальні справи? Чи, може, закон не розповсюджується на цю сім’ю? Керівник ДПА України Кірєєв на прес-конференції повідомив про факт скоєння злочину О. Корняковим. При цьому він офіційно зазначив про тиск і переслідування процівників ДПА з боку заступника Генерального прокурора Т. Корнякової, яка брутально використовувала своє службове становище для помсти.

Шановні добродії! Ви неодноразово висловлювалися щодо корумпованості правоохоронних органів. Але ж чому досі офіційні заяви Кірєєва про явний факт коррупції з боку сім’ї Корнякових та інформація про інші злочини, скоєні цим подружжям, лишилися поза вашою увагою?

Прошу створити незалежну комісію для розслідування порушень законодавства сім’єю Корнякових. Кокретні матеріали, які підтверджують скоєння вишенаведених злочинів, я передам незалежній комісії.

З повагою,

Волок Г.В.


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

20 Июля 2006 16:00


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: