26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

«Перемогу кували ющенківці, а керують морозівці»: социалисты на Полтавшине взяли реванш у «нашеукраинцев» за свое поражение на Львовщине

Интересно складываются отношения между «оранжевыми» революционерами.


Вчера мы сообщали о претензиях, которые возникли у социалистов Львовской области ввиду распределения руководящих постов в регионе. Сегодня в «Обком» от сторонников Ющенко на аналогичные действия социалистов в Полтавской области.

Приводим поступивший к нам пресс-релиз Полтавской областной организации Украинской народной партии:

«ПОЛТАВЩИНА: У керівництві обласної адміністрації – жодного нашоукраїнця, а більшістю районів керуватимуть соціалісти

23 лютого на Полтавщині завершено формування списків кандидатів на посади заступників голови облдержадміністрації та голів райдержадміністрацій.

На початках цього процесу підбором кадрів шляхом співбесід займалися два соціалісти – сам голова ОДА Степан БУЛЬБА і призначений ним в.о. першого заступника Віктор ІНОЗЕМЦЕВ. Тим часом голова Полтавської обласної організації Української народної партії Олександр КУЛИК одразу після призначення С.БУЛЬБИ вимагав від нього публічного розгляду кандидатур на рівні політичних сил та громадських організацій районів і області. Тільки звернення В.ЮЩЕНКА, Ю.ТИМОШЕНКО та О.МОРОЗА від 9 лютого з приводу підходів до цього питання змусило перших керівників області в якійсь мірі відійти від кулуарно-кабінетних перемов, і 10 лютого відбулося перше засідання обласної політичної ради за участю керівників політичних партій – учасників виборчої коаліції „Сила народу” та Соцпартії, що примкнула до неї після першого туру президентських виборів.

Були визначені квоти на всі 25 районів області: 4 посади голів РДА для висуванців від Соцпартії, 5 – від БЮТ, решта – „Наша Україна”, а на жодній посаді заступника голови ОДА не міг бути соціаліст.

Втім, не так сталося, як гадалося. За підсумком чотирьох засідань політради соціалістам, в разі підписання В.ЮЩЕНКОМ відповідного указу, випаде керувати у 12 районах, бютівцям мовби у 2, а нашоукраїнцям – у решті 11. Серед заступників голови ОДА – 2 висуванці СПУ, по одному від БЮТ і Партії промисловців та підприємців, про яку під час виборів на Полтавщині ніхто й не чув. Нашоукраїнця – жодного.

До речі, голова обласної організації партії „Батьківщина” В.ПЕТРЕНКО від імені блоку БЮТ поступився частиною квоти голів РДА на користь кандидатів від СПУ. Чи не тому за цей торг С.БУЛЬБА гарантував йому посаду свого заступника з питань соціальної політики? І таки ж провів, проігнорувавши набагато сильнішу кандидатуру - О.КУЛИКА, народного депутата України 3-го скликання, депутата двох скликань Полтавської міськради, державного службовця 1-го рангу.

Відмовився співпрацювати з БУЛЬБОЮ і ще один претендент на посаду заступника – ющенківець Іван БЛИЗНЮК, який не вірить в успіх сформованої, по суті, соціалістами управлінської команди. Всі чотири заступники С.БУЛЬБИ, як і він сам – колишні компартійні функціонери: уже згадані В.ІНОЗЕМЦЕВ та 59-річний Вадим ПЕТРЕНКО, а також 57-річний промисловик Сергій КОЖЕМЯКО і 56-річний аграрник Володимир АНДРІЄНКО. Як не дивно, але рішення С.БУЛЬБИ про їх затвердження підтримали лідери обласних партійних організацій М.КУЛЬЧИНСЬКИЙ (Рух), В.ЛЕВЦУН (Українська соціал-демократична партія), О.ЗАЙЧЕНКО (партія „Собор”), С.ЗМІЄВЕЦЬ (Партія промисловців та підприємців) і, звісно, сам В.ПЕТРЕНКО („Батьківщина”).

За словами О.КУЛИКА, між ним і С.БУЛЬБОЮ, як лідерами двох найпотужніших на Полтавщині партійних організацій, ще за місяць до призначення С.БУЛЬБИ губернатором існувала джельтменська угода про розподіл двох перших посад – голови і першого заступника.

„Це нормально було б сприйнято виборцями – тандем лівого і правого політика, взаємоконтроль у прийнятті подальших рішень, в т.ч. і кадрових,- говорить О.КУЛИК. - Але Степан Степанович, з яким ми провели ще до його призначення кілька, здавалося мені, достатньо довірливих і обнадійливих переговорів, одразу взяв собі першим заступником соцбрата з райцентру Велика Багачка Віктора ІНОЗЕМЦЕВА. Я сказав йому, що ЮЩЕНКО своїх домовленостей дотримався, в т.ч. і щодо соціалістів, яким віддав губернаторську посаду на Полтавщині за визначеною квотою. Але народний Президент, на жаль, не став прикладом для Степана Степановича. Втім, я думаю, тут ще й інша причина: БУЛЬБА боїться посилення найсильнішої, очолюваною мною на Полтавщині правоцентристської Української народної партії, яка лише одна здатна опонувавти соціалістам. А вони посилено готуються тут до місцевих і парламентських виборів. Лише протягом останніх 20 днів на підмогу малодосвідченому адміністратору БУЛЬБІ формувати кадрові команди приїжджали народні депутати від фракції СПУ О.МОРОЗ, М.КАРНАУХ, М.РУДЬКОВСБКИЙ, Л.ВЕРНИГОРА, І.СПОДАРЕНКО, І.БОКИЙ. Лідер СПУ на зустрічі зі своїм активом у Полтаві 15 лютого розпорядився створити первинні партійні осередки у кожному, навіть у найвіддаленішому селі”.

Тим часом на посади перших заступників та заступників в РДА соціалісти уже також намагаються провести якомога більше своїх. С.БУЛЬБА заявив, що жодна кандидатура і тут не пройде без його згоди, хоч за законом „Про місцеві державні адміністрації” його „згода” на районному рівні кадрових призначень не передбачена.

Отож і виходить: перемогу кували ющенківці, а керують морозівці разом з колишніми комуністами. Полтавщина гуде і готова знову вийти на майдани».


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

24 Февраля 2005 15:18


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: