26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

ТОМОСОМ ПО «ПАРТІАРХУ»

Хто на «узбіччі»?

Рух українського православ’я від «церкви-мачухи» викликає не одну лише шалену лють у «християн» РФ. Є спроби, зрозуміло – нечисленні, з боку найбільш «просунутих» діячів РПЦ, знайти (для себе і московської церкви) хоч якийсь позитив у надбанні УПЦ автокефалії. Але здолати «когнітивний дисонанс», який завжди супроводжує міркування росіян з «українського питання», не здатні навіть ті з них, хто намагається не «драматизувати ситуацію».


Яскравий приклад – диякон РПЦ Андрій Кураєв (ім’я якого ми, грішні, сьогодні вже згадували всує, проте з любов’ю). Відома не тільки у РФ, але і в Україні особа, - і не тільки у середовищі віруючих. Свого часу Кураєв небагато чим відрізнявся від «ватників» взагалі і зокрема шовіністів РПЦ – коли йшлося про так зване «українське питання». Але згодом на Андрія щось «зійшло». І він вже переконує московську інтелігенцію, що автокефалія УПЦ – це благо для всього православного світу!!

Вселенський патріарх Варфоломій як «агент ЦРУ»

Це перетворення «тягне» на чудо біблейського розміру. Ще у 2004-му році Кураєв відверто агітував за Януковича, у 2008-му волав у Києві на концерті ВІА «Братья Карамазовы» («Братья Смердяковы», як цих пристаркуватих рок-невдах традиційно називає «Обком»).

(2012 р., О. Карамазов отримав від Путіна орден «Дружби»: «Ой, якщо не заплачу, то, мабуть заспіваю Вам… про космонавтів, Гагаріна - «Космос мёртв!»)

Ну й, ясна річ, Андрій Кураєв співав осанну Кирилові Московському і натхненно лизав йому все, до чого дотягувався його язик. Наприклад - руку Гундяєва, з якої дивним чином після его подорожі Україною зник коштовний годинник: мовляв, це така вища проява «християнського смирення». Навіть зараз смішно і соромно (за Андрія) це згадувати…

Але головне: Кураєв ще у 2009-му році залякував українців «громадянською війною» - якщо у них раптом з’явиться незалежна від Москви помісна церква. Більш того: диякон РПЦ Кураєв договорився до того, що Вселенський патріарх Варфоломій – агент ЦРУ!..

Погодьтеся, це небагато чим відрізняється від вчорашнього виступу біглого одеського попа, який так переконливо «розтрощив» той самий Андрій Кураєв… Що ж трапилось з дияконом?

Опала – просвітлення – прийняття автокефалії УПЦ

Справа у тому, що у 2013 році Кураєв потрапив в опалу у свого начальства. Причина – нищівна критика Андрієм содомії (і «блакитного лобі»), яка буйно квітне у середовищі РПЦ, проти усі намагання московських попів затаврувати у нетрадиційній розпусті Захід і особливо «бездуховних» американських «піндосів».

Ось тут и почалося! Опинившись в «опозиції», Андрій прийнявся ще лютіше лаяти не тільки діюче керівництво РПЦ, але й самого Путіна, називаючи його після анексії Криму «Муссоліні для колгоспників».

А навесні цього року з ним відбулось це більш вражаюче перетворення, просто якась внутрішня «перестройка». Кураєв заявив, що автокефалія УПЦ – це благо для всього православного світу, окрім «руського миру» і особисто московського патріарха Кирила Гундяєва.

Ось як у квітні зважено розмірковував відносно надання Томосу УПЦ пан Кураєв (наводимо мовою оригіналу):

«Я считаю, в каком-то смысле это был бы идеальный вариант для православия на Украине. Но, конечно, он был бы крайне неприятен для московской церковной элиты… А что плохого для православия в целом, если появится еще одна сильная поместная национальная церковь?.. Если не будет раскола, то что же здесь плохого?.. Если будет дано благословение Патриарха Константинопольского, это не будет расколом».

(Андрій Кураєв у студії радіо «Ехо Москви», 4 квітня 2018 р.)

Але ця логіка ніяк «не доходить» до його московських співрозмовників, вони знов і знов запитують, намагаючись зрозуміти: «Это будет раскол? Это будет отдельная церковь?»

Відповідь Кураєва: «Отдельная, и что в этом страшного? Вероучение у них будет то же самое, каноны те же самые, богослужение то же самое. Собственно, она во многом и сейчас уже является отдельной. Я не очень понимаю, что дает Украинской Церкви ее видимое единство с Московским Патриархатом. Только для отчетности в высоких речах — опять же, на московских трибунах».

Завершення цієї змістовної бесіди – це взагалі контрольний постріл наповал:

« - А в чем тогда издержки московских церковных элит?

Відповідь Кураєва: «C точки зрения управляющего нашим государством, Кирилл отвечает за вверенную ему область. Его обязанность — расширять влияние «русского мира» (саме так, зверніть увагу, – а не «православ’я» - «Обком»).

А если здесь этот проект как-то провалится, то получается, ты не справился с поставленной партией перед тобой задачей» (кінець цитати).

Як тут не згадати, що вперше на те, що Кирил Гундяев виконує в Україні саме «партійне завдання», вказав… Віктор Федорович Янукович, хай йому в аду «шконку» дадуть не біля «параші». Ще у 2009 р., під час передвиборчого вояжу Україною разом із Кирилом, Віктор Федорович урочисто надав Кирилові високий партійний сан - «ПАРТІАРХ».

«Київ на узбіччі»?..

І зараз, вже після подій у Стамбулі, Андрій Кураєв ні у чому собі не відмовляє, коли йдеться про спроби РПЦ зупинити процес надання УПЦ автокефалії. Ось що написав Андрій у своєму Facebook 31 серпня (мовою оригіналу):

«Патриарх после Фанара

Рассказывают, что Святейший уже в самолете отечески вразумил митр. Иллариона. Тот, объездив весь крещеный мир, уверял начальство, что поддержка этим миром московской позиции по УПЦ обеспечена. Но Варфоломей предъявил иные мнения»

Проте того ж дня А. Кураєв видав і такий пост:

«Киев на обочине

Все же очень показательно, что переговоры о судьбе Украины идут в отсутствие представителей Украины. Киевского митрополита даже не включили в состав делегации МП».

Зрозуміло, що Кураєв намагається видати бажане за дійсне. УПЦ МП – так, на узбіччі. Не кажучи вже про РПЦ – це взагалі десь там, далеко, за «поребриком» християнського світу.

І як справжній «свідомий» росіянин Кураєв навмисно не відрізняє «Київ» і УПЦ Московського патріархату, для нього відсутність у Стамбулі представника УПЦ МП – це все одно що відсутність України як такої, для нього не існує у Києві іншого митрополита, ніж отой Онуфрій МП. Йому це все тотожно.

І за це відверте глузування з України і віруючих українців пану Андрію можна лише подякувати. Він зайвий раз підтвердив те, про що давно вже кажуть в нашій країні.

А саме: вже давно на часі зміна назви УПЦ МП. Досить вже цих дешевих трюків, досить маніпулювати свідомістю людей, вводячи їх в оману.

Але про це – вже іншим разом, незабаром.


Єгор Нехлюдов

Версия для печати  Версия для печати

07 Сентября 2018 17:09


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: