26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

МАРНА ПРАЦЯ

Разом нас багато – а Льоні наплювати

Киев, 12 февраля, фото УНИАНСьогоднішній парад акцій протесту проти Льоні-«Космоса» та його чорної тарифної діри зібрав під своїми стягами чи не всі помітні політичні сили у столиці. Але, незважаючи на це, найзатятіші опоненти Черновецького вважають, що найближчим часом київському меру нічого не загрожує.


Сумними прогнозами з «Обкомом» поділився народний депутат Володимир Бондаренко (БЮТ).

- Багато хто вважає, що для Леоніда Черновецького зараз настають важкі часи: більшає економічних проблем, зростає кількість політичних ворогів. Тому дайте відповідь на таке питання: незважаючи на всі проблеми порозумінння на загальнонаціональному рівні, - наскільки реальним є створення антимерської коаліції в межах міста – разом з пропрезидентськими силами, комуністами, Партією регіонів? Чи розглядається такий план принаймні у БЮТ?

- Та немає такого плану, тому що, наприклад, Партія регіонів, особливо в Київській раді, разом з мером займається дерибаном по повній програмі. Ви знаєте, що керівник цієї фракції був у розшуку, нібито прокуратура ним займалась. Потім раптом він перестав бути в розшуку, і на одній із сесій Черновецький заявив, що готовий дати йому високу посаду. Ця фракція займається розподілом землі, майна, вирішує земельні питання для Московського патріархату – по десятку з гаком на рік. Тобто це повністю інтегрована в систему корупції Черновецького фракція.

- Але ж сьогодні на сесії Київради Інна Богословська офіційно оголосила про перехід столичної фракції ПР у опозицію до Леоніда Михайловича. Чи, на вашу думку, ця заява нічого не змінить?

- Це дехто бореться з Василем Горбалем, який керує київською фракцією. Це велика боротьба «міжрегіональна» боротьба між групами Бойко-Фірташа-Льовочкіна, до якої належить Богословська, і іншим середовищем, до якого належить Горбаль. І от існує бажання групи «ФБЛ» потіснити з керівництва в Київській області Василя Грицака (екс-керівник обласної організаціїї ПР – «Обком»), взяти під свій контроль міську організацію ПР. От в результаті цієї боротьби і проявляє таку «принциповість» Інна «Фірташ», як її зараз називають в політичних колах.

- Залишимо у спокої багатостраждальну Партію регіонів. Хто ще може увійти у нову конфігурацію «античерновецької» опозиції «здєсь і сєйчас»?

- Знаєте, якщо сьогодні говорити про якусь опозиційність в Київраді, то це частина фракції Блоку Кличка, за виключенням деяких людей, які абсолютно чітко співпрацюють з нинішньою владою. (Мова йде про ту бізнесову частину, яка завжди дивувала тим, як вона потрапила до Кличка – зокрема, Миргородський, Льова Парцхаладзе). А з іншими там, більш-менш, можна про щось говорити.

Окрім цього, була якась надія на співпрацю з Блоком Литвина – але вони по-о-о-вністю сьогодні працюють з Черновецьким по всіх основних питаннях як єдине ціле.

Тому в Київраді, яка розбещена землею й іншими преференціями Черновецького, опозиція фактично знекровлена своїм кількісним складом. Вона не може сьогодні дуже багато чого вирішити в Києві. Хоча теоретично могла б це зробити і поставити столичну владу на місце.

- Добре, а якщо винести Київраду за дужки? Чи існують інші, скажімо так, більш масово-орієнтовані механізми зняття Черновецького з посади? Адже дивіться – Леонід Михайлович, схоже, побив глечики з Секретаріатом Президента...

- На мій погляд, цей конфлікт між Балогою і Черновецьким – це просто гра. У деяких національностей прийнято на людях сваритися, а де-факто – вирішувати спільні питання. Балогу та його оточення (включаючи, особливо, Пукшина) цікавить київська земля, київська власність – за що ж, по-вашому, Черновецький отримав орден Ярослава Мудрого? Тому вони сьогодні демонструють таку принциповість один до одного. Але якби справді хотіли бути принциповими, то давно б вже проявили цю принциповість реальними кроками, и не кивали пальчиком. Сьогодні, до речі, Кабінет Міністрів почав комплексну перевірку у цьому напрямку. Хоча ви знаєте, що віце-прем`єр Васюник очолював одну комісію, яку направив на Київ Президент. І що, ви чули про які-небудь результати роботи цієї комісії?

- Здається, ні.

- Васюник зіграв свою роль «громоотвода», випустив пар за допомогою Президента. Хоча фактів там було море. Кабмінівський документ (довідка, яку готував міністр економіки) був повноцінний і достатній для того, щоб не тільки повністю відсторонити, а й для того, щоб доручити Прокуратурі посадити, за моїми підрахунками, мінімум чоловік 200 – з системи Київенерго, фінансових структур міста Київа, самої структури Київської влади. Але нікого не зачепили – навпаки, зам`яли всі справи, які порушувалися проти Черновецького. Зокрема, про побиття депутатів – де результати тієї справи? Зам`яла прокуратура! Справа про хабарництво депутата Київради Лаврова, хабарництво депутата Оболонської районної ради Коротчина – це все представники Блоку Черновецького!

Те саме стосувалося перевірки в системі медичних органів, де була порушена (а потім кудись зникла) кримінальна справа. Ну, там кудись виїздила Кільчицька, переховувалася... Київська прокуратура отримала від Черновецького десятки земельних ділянок, тому якоїсь принциповості звідти чекати не можна. А всі рішення Кабміну будуть блокуватися Президентом – це однозначно. Тому що Черновецький виконує основну функцію, якої від нього чекає Президент, це – поливати брудом Кабмін. А господарські проблеми – це все дрібниці...

Що ж стосується невеликої проблемки з тарифами, то виходить вона виключно з того, що велика кількість приміщень, які сьогодні перебувають під контролем Державного управління справами, підпали під дію ідіотського розпорядження Черновецького стосовно підняття тарифів вдесятеро, чи в 6, чи в 7 разів (він там їх міняв декілька разів). Жоден бюджет не витримав би такого! Але ж він знищує такими рішеннями і малий, і середній бізнес. Тому що сьогодні позакривається все, що тільки можна, бо ніхто платити не буде. Взяти, наприклад, мій депутатський офіс, де я веду прийом людей уже 10 з гаком років і який я оплачую. Це підняття тарифів призведе до того, що я або буду змушений вийти на вулицю і там приймати людей – або просто не буду йому платити. Хай мені доведуть, що ті послуги стільки коштують. Жодного аргументу на користь підняття тарифів немає – просто зі стелі беруться цифри, не маючи ані стандартів послуг, ані їх кількісного обліку.

Тому я вважаю, що з Черновецьким сьогодні грають Президент, Балога і деякі політичні сили...

- Конкретніше, будь ласка, бо цей штамп – «деякі політичні сили» - вже, якщо чесно, встиг остогиднути.

- Наприклад, мені дзвонять мої колеги і кажуть, що на Хрещатику роздають «античерновецькі» листівки від Блоку Литвина. Але ж подивіться, чим займаються люди з Блоку Литвина в Київраді! Подивіться, як вони голосують - і стане все зрозуміло!

Те ж саме стосується і Миколи Катеринчука. Це ж він грав в одну руку з Черновецьким і привів сюди фактично людей, які інтегровані у команду мера. Хіба Катеринчук про це не знав? Та знав прекрасно! Він отримав своє, а потім робив вигляд, що з кимось там судиться. І тепер Катеринчук роздає листівки (до речі, використовуючі деякі там шаржи і карикатури, які свого часу виходили в наших газетах, зокрема, бютівських).

Тому для мене зрозуміло, що блок Катеринчука у Київраді (за виключенням Резнікова і Ланового) з самого першого дня працює з Черновецьким. Так саме і Партія регіонів. Тому я ще раз підкреслюю, що сьогодні в Киівраді залишився Блок Юлії Тимошенко і частина Блоку Кличка, які проявляють певні позиції. А всі інші пішли на співробітництво і наїдаються землею і приміщеннями.

- Тобто ви у даному випадку – песиміст і вважаєте, що скласти масову коаліцію проти Черновецького найближчим часом не вдасться?

- На сьогоднішній день міські ЗМІ повністю блоковані Черновецьким. Бектурсунов не допускає там навіть якоїсь згадки про київські проблеми. Є у Леоніда Михайловича і контрольний пакет бабусь, яких він підгодовує. А всі інші, посилаючись на свою високоінтелектуальну здатність оцінювати ситуацію, - просто не пішли на тих виборах голосувати, віддавши бабусям право вирішувати їх долю. Тому сьогодні ті протести, які ідуть від медиків і вчителів, - вони, перш за все, засвідчують, що ми набуваємо певного історичного досвіду. І я думаю, що на будь-яких наступних виборах люди вже по-іншому будуть дивитися на ці проблеми. Але якщо Леоніду Михайловичу вдасться блокувати тисяч 800 киян у пакеті так званих бабусь, - оце взагалі буде проблемою серйозною. І треба буде міняти законодавство в частині, зокрема, двотурових виборів. Інакше ми будемо мати цього керівника, як кажуть, до смерті.


Євген КУЗЬМЕНКО

Версия для печати  Версия для печати

12 Февраля 2009 17:40


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: